ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας: 210-3838151

H απώλεια ακοής στην τρίτη ηλικία οδηγεί σε άνοια

  • Δημοσιευμένο στο Blog

Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εμφανίζουν απώλεια ακοής διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν εκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου όπως άνοια και Αλτσχάιμερ.

O κίνδυνος της άνοιας αυξάνεται σε πλήρη αναλογία με την απώλεια ακοής που ήδη παρουσιάζει ο συγκεκριμένος ασθενής. Καθώς η ακοή επιδεινώνεται οι ασθενείς μπερδεύονται όλο και περισσότερο αδυνατώντας να ακολουθήσουν τις συζητήσεις.

Το αποτέλεσμα είναι να απομονώνονται και να αποφεύγουν να συναναστρέφονται συχνά με άλλους ανθρώπους επειδή ντρέπονται, ή ακόμα φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Αυτά είναι τα ευρήματα πρόσφατης δωδεκαετής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό κλινικό ινστιτούτο της Βαλτιμόρης Τζον Χόπκινς, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Γηράνσεως (NIA) των ΗΠΑ.

Από τα παραπάνω προκύπτει το εξής ερώτημα:

Πώς μπορεί η βαρηκοΐα να οδηγεί σε νοητική διαταραχή;

Οι αιτίες είναι οι εξής:

  • Η μοναξιά που επιφέρει η μείωση των κοινωνικών επαφών λόγω της απώλειας ακοής, αυξάνει τον κίνδυνο της άνοιας.
  • Η μειωμένη ακοή υποχρεώνει τον εγκέφαλο να αφιερώνει περισσότερη ενέργεια για την επεξεργασία των ήχων, σε βάρος όμως της μνήμης και της σκέψης.

Υπάρχει όμως Λύση! Η Επιστημονική Μέθοδος “New Hearing”
Η εξειδικευμένη, επιστημονική μέθοδος αποκατάστασης ακοής που δημιούργησε το Τμήμα Ακοολογίας του Νοσοκομείου “John Hopkins” σε συνεργασία με τρία αμερικανικά πανεπιστήμια και από το 2006, εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα, κατ’ αποκλειστικότητα, μόνο από τα Κέντρα Ακοής Otomed

Μάθετε περισσότερα για τη μέθοδο "New Hearing"

otomedlogowhite

Αθήνα (Κεντρικό)
Διεύθυνση: Κάνιγγος 19 - Αθήνα 106 77
E-mail: info@otomed.gr
Τηλ.: 210 3838151 

Άγιος Στέφανος
Διεύθυνση: Χελμού 34
(Έναντι ιατρείων ΙΚΑ Αγίου Στεφάνου) 145 65
E-mail: mpoundou@otomed.gr
Τηλ.: 210 8143172


FOLLOW US
fb icon fb icon   ytb

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜH
12 ΜΗΝΕΣ

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας!

Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιούμε Cookies όπως περιγράφεται στην Πολιτική Χρήσης Cookies