ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας: 210-3838151

 

 

 

Προστασία Ακοής
& Διαχείριση Εμβοών

Με τον όρο εμβοή εννοούμε...

την αντίληψη κάποιου ήχου κατά την απουσία ενός ηχητικού ερεθίσματος, το κοινό “βουητό” που ακούνε πολλοί άνθρωποι, χωρίς όμως ο ήχος αυτός να προέρχεται από το περιβάλλον. Δεν είναι νόσος αλλά ένα απλό σύµπτωµα.

Τι βιώνουν οι πάσχοντες από εμβοές;

Αποτελεί µια κατά κανόνα δύσκολη περίπτωση που μπορεί να εξελιχθεί σε μια μόνιμη, επίπονη και ψυχοφθόρα κατάσταση, κατά την οποία τα άτομα...

  • Ακούν βουητό στο ένα ή στα δύο αυτιά ή και µέσα στο κεφάλι τους.
  • Έχουν ο καθένας “το δικό του βουητό”: ποικιλόµορφους ήχους που ακούγονται διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο που τους βιώνει και έχουν διαφορά στην ένταση, τη συχνότητα και τη διάρκεια.
  • Έχουν στην πλειοψηφία και μία βαρηκοΐα να συνυπάρχει, παρόλο που μπορεί να είναι υπεύθυνη για το σύμπτωμα αυτό.
  • Ταλαιπωρούνται και αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να ηρεµήσουν, να συγκεντρωθούν, να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν ακόμα και να κοιμηθούν καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται σε ήσυχο περιβάλλον (τη νύχτα/στον ύπνο).
  • Επηρεάζονται και ψυχολογικά από την ενόχληση των εμβοών, εκνευρίζονται, θυμώνουν που δεν μπορούν να τις διώξουν, γίνονται κακοδιάθετοι, ευερέθιστοι και οδηγούνται ακόμα και σε ψυχικές διαταραχές.

Οι λόγοι που προκαλούν εµβοές είναι ποικίλοι, όπως η έκθεση σε θόρυβο, δυνατή μουσική, οι φλεγµονές στα αυτιά, το άγχος, η κούραση, ο θυμός, η αϋπνία, οι ημικρανίες και πολλοί άλλοι παράγοντες και κλινικές καταστάσεις.

Slide background

Πώς αντιμετωπίζεται;

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αντιμετώπισης των εμβοών, που συχνά πετυχαίνουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και προσφέρουν σημαντική ανακούφιση σ’ αυτά τα άτομα.
Οι συσκευές διαχείρισης εμβοών αποτελούν ένα συνδυασμό ενός ακουστικού βαρηκοΐας υψηλών συχνοτήτων και μίας συσκευής ηχοκάλυψης εντός της ίδιας μονάδας. Οι συσκευές ηχοκάλυψης των εμβοών μπορεί να είναι ενδοωτιαίες ή οπισθοωτιαίες και συνιστώνται για τους ασθενείς με εμβοές και βαρηκοΐα στα 4 KHz ή λιγότερο.

otomedlogowhite

Αθήνα (Κεντρικό)
Διεύθυνση: Κάνιγγος 19 - Αθήνα 106 77
E-mail: info@otomed.gr
Τηλ.: 210 3838151 

Άγιος Στέφανος
Διεύθυνση: Χελμού 34
(Έναντι ιατρείων ΙΚΑ Αγίου Στεφάνου) 145 65
E-mail: mpoundou@otomed.gr
Τηλ.: 210 8143172


FOLLOW US
fb icon fb icon   ytb

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜH
ΕΩΣ 18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας!

ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

footer

Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιούμε Cookies όπως περιγράφεται στην Πολιτική Χρήσης Cookies